Større skrift: A A A

Bodil Røkke: Stolt av min utdanning

Som autorisert apotektekniker er jeg stolt av mitt utdanningsvalg.
YS har engasjert seg sterkt i arbeidet med å endre holdninger til utdanningsvalg. - Vi gjør ungdommen stor urett hvis vi signaliserer at et akademisk utdanningsløp er det eneste som gjelder. For de med evner og interesse for en yrkesfaglig utdanning, ligger det karrieremuligheter, spennende arbeidsoppgaver og et godt arbeidsmarked og venter, sa YS-leder Jorunn Berland under årets YS-konferanse.

Jeg kunne ikke vært mere enig. Som autorisert apotektekniker er jeg stolt over valget jeg har gjort, og jeg veit som yrkesutøver at jeg bidrar til bedre helse igjennom å være en del av Norges mest spesialiserte faghandel. Jeg lager cellegift, jeg redder liv, jeg har kontakt med kunder og annet helsepersonell - jeg gjør en forskjell. Jeg, som en del av fagpersonalet i apoteket, er med i å sikre det vi alle er mest opptatt av, nemlig pasientsikkerhet. 

Farmasiforbundet har tatt innover seg viktigheten av kompetanse. Og det er derfor Farmasiforbundet i alle år har jobbet for at primærgruppen av medlemmene, altså apotekteknikere, skal bestå som en bauta i norske apotek. 

Under tariffoppgjøret 2014 ble vi derfor enige med våre arbeidsgivere i Virke-området om at det er viktig med fagkompetanse. Apotekmedarbeidere i stillinger der det normalt ansettes apotekteknikere skal derfor gis mulighet for å få gjennomført fagutdanning til apotektekniker. 

Farmasiforbundet sentralt er stolte av å ha fått gjennomslag og forståelse for dette i tariffavtalen. Vi mener at dette betyr mye for vår yrkesgruppe i dag og på sikt. Men som alt annet - dette betyr ingenting om det ikke benyttes ute i det enkelte apotek. 

At våre medlemmer - både autoriserte apotekteknikere og apotekmedarbeidere uten fagutdanning - forstår betydningen av dette punktet i tariffavtalen er viktig. Ikke bare for den enkeltes mulighet til individuell kompetanseheving, men også for apotekets totale kompetanse - til det beste for kunden og pasienten.